
Brocco-loco Green Curry
23-10-2019
Thais curry's. Wie houdt er niet van. Zeker met een bomvol gezonde Groene groenten. Deze maakt ik met broccoli en kale (boerenkool). 20 minuten in de oven en klaar! Go Loco! Je kan hem eten als bijgerecht bij rijst of sobanoedels (dan zijn deze hoeveelheden voor twee personen), of als volwaardige maaltijd. In dat laatste geval zijn onderstaande hoeveelheden voor 1 persoon.
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 4 blokjes diepvries boerenkool
- sap van 1 limoen
- 275 ml kokosmelk
- 100 g groene currypasta
- 1 of 2 drupjes Vloeibare thai bouillon
- 10 scampi's (per persoon)
Spices
- Peper
- zout
- verse koriander
Bereiding
- 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de broccoli in roosjes en doe in een ovenschotel, voeg ook de (bevroren) boerekenkool toe.
- 2. ontdooi de scampi's en leg ze bij in de ovenschotel (je kan de staartjes er aan laten, presenteert mooier, maar ik pel ze helemaal).
- 3. Doe de kokosmelk in een kom, samen met de groene curry pasta, het sap van 1 limoen en twee drupjes van de Thaise vloeibare bouillon. Meng goed onder elkaar en giet dit over de ovenschotel. verdeel mooi gelijk.
- 4. Zet in de oven voor een 20 minuutjes. ik heb nog graag beetgare groentjes. Zet na 10' even alles onder mekaar zodat de curry mooi overal verdeeld is. Smakelijk!

