Groenten met ballen
08-10-2019
Van deze heb ik altijd een portie in de vriezer zitten. Heerlijk on the go, of als apero hapje. Standaard maak ik ze met olijven en kruiden, maar het kan ook met andere groenten. Ideaal weer om restjes op te maken. Groenten met ballen!
Ingrediënten
- 400 gr gehakt (ik neem kalfsgehakt)
- 1 klein rode ui fijn gesnipperd
- 100 gr groene olijven
- een handvol basilicum
- een handvol platte peterselie
- 2 eetlepels mosterd
Spices
- zwarte peper
- himalaya zout
- nootmuskaat
- lookpoeder
Bereiding
- 1. Verwarm de oven voor op 180° . Snij de olijven, de kruiden en de ui heel fijn. Meng met alle andere ingrediënten en maak er gelijke, middelgrote balletjes van.
- 2. Leg ze in een ovenschaal en zet 30 minuten in de oven. Dit is beetje afhankelijk van de grootte van je gehaktballetjes dus hou goed in de gaten. Als ze mooi goudbruin zijn dan zijn ze klaar. In de helft van de gaartijd draai ik ze even om zodat ze mooi even bakken aan beide kanten.
- 3. Serveer koud of warm! op allebei de manieren overheerlijk. Ik heb ze vaak mee on the go, of serveer ze als apero hapje. Je kan ze maken met allerlei leftovergroentjes die je nog liggen hebt.
- 4. Tip : vries ze in in porties. Ik bak ze af en vries ze daarna in in porties. Ik leg ze s avonds uit, en heb dan de volgende dag een heerlijke snack on te go mee!.

