Hola Tortilla
07-10-2019
Niets zo makkelijk om restjes op te maken als een groententortilla. Deze maakte ik met broccoli, honingtomaatjes, feta, pijnboompitten en gerookte zalm. Heerlijk bij een slaatje, zowel warm als koud. De ideale lunch on the go!
Ingrediënten
- 200 gr broccoli
- 1 kleine rode uit in heel fijne ringen
- Honingtomaatjes (4-tal)
- 100 gr feta
- 2 eetlepels gemalen pecorino
- 100 gr gerookte zalmblokjes
- 4 eitjes
- scheutje amandelmelk (of andere plantaardige melk
- Handjevol pijnboompitten
Spices
- 1 mespuntje kurkuma
- zwarte peper
- zout
- oregano (1 eetlepel)
- nootmuskaat
Bereiding
- 1. Verwarm de oven voor op hete lucht stand en op 180°. Neem een ovenschotel en doe hier een bakpapier in. Kook de broccoli een 5-tal minuutjes voor en laat goed uitlekken. Belangrijk want anders blijft de tortilla te vochtig.
- 2. Vul de ovenschotel met de broccoli roosjes, de rode ui, de gerookte zalm, feta en pijnboompitten. Verdeel alles mooi over de bodem.
- 3. Kluts de 4 eitjes, samen met een scheutje amandelmelk en voeg de kruiden toe. Voeg ook al 1 eetlepel pecorino toe.
- 4. Voeg het eimengsel toe aan de ovenschotel en zet goed rond. werk af met de honing tomaatjes en nog een eetlepel pecorino. Laat de tortilla in de oven voor een 30-tal minuutjes.
