Spice up your bread : Kardemom
09-10-2019
Ik ben geen bakwonder, maar dit kardemombrood is easy peasy en ook nog eens heerlijk! Recpetje is van Rens Kroes, maar ik heb er nog een eigen toets aan gegeven en voeg er ook kaneel aan toe. Perfecte match met kardemom. Kardemom is 1 van mijn favoriete kruiden tijdens de herfst en winter. Heerlijk in goodnightmelk met kaneel en honing of in dit broodje! Wist je dat het ook gebruikt wordt in speculaaskruiden? De typische warme, kruidige geur en smaak in speculaas is mede te danken aan dit heerlijke kruid.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 200 ml rijstmelk of andere plantaardige melk naar wens
- 1 tl appelazijn
- 200 gr speltmeel, volkoren (of amandelmeel)
- 100 gr pistachenoten, ongezouten
- 1/2 tl bakzout
Spices
- 2 tl kardemompoeder
- snuifje himalaya zout
- 1/2 tl vanillepoeder
- 1/2 tl kaneelpoeder
Bereiding
- 1. Verwarm de oven voor op 180° . Ik gebruik een siliconen bakvorm, maar indien je een andere neemt, vet deze dan in met kokosolie of Ghee.
- 2. Kluts de eitjes luchtig, meng met de andere natte ingrediënten. Voeg alle droge ingrediënten bij mekaar, hak even door de pistachenootjes en laat er een paar hele opzij voor de topping.
- 3. Meng de natte met de droge ingrediënten, goed mengen tot alle klonters er uit zijn. Stort in de bakvorm, werk af met de hele pistachenootjes en zet in de oven voor een 40 minuutjes op 180°. Chek met een prikker of hij gaar is. Heerlijk met een hartige topping, al eet ik het meestal zo "uit het vuistje".
- 4. 3 dagen te bewaren in een droogtrommel, of 3 maanden in de vriezer. Ik vries het in in porties en haal s avonds uit.
