Pimp my burger
25-07-2020
Want soms heb je gewoon zin in een heerlijke, sappige classic cheeseburger toch? Laat me hem nu effe pimpen voor je met truffel-olie, serranoham-chips en parmezaanschilfers.. enneuhh... no bun hon! want we gaan even keto vandaag.
Ingrediënten
- 2 hamburgers natuur
- Worcestershire sauce
- witte truffel-olie
- serranoham
- belegen kaas (1 plakje voor de twee burgers
- Parmezaan (blok)
- komkommer
- ijsbergsla
- tomaat
Spices
- Peper mix 4 seizoenen
- chili-zout
- knoflookpoeder
- Sal de Ibiza Hibiscus voor de afwerking
Bereiding
- 1. Verwarm de oven voor op 180°
- 2. neem bakpapier en leg hierop de burgers. Kruid ze langs 1 kant met het chili-zout, lookpoeder en de Worcestershire-saus (btw : weet iemand eigenlijk hoe je dat uitspreekt?). Ik neem hier bewust geen hoeveelheden omdat ieder smaakpallet anders is, doe dus vooral je ding en wees creatief!
- 3. Leg eerst alleen de burgers in de oven voor een 15 minuutjes, draai in de helft van de gaartijd om. Ondertussen kan je het slaatje preppen (heerlijk toch dat koken met de oven?) Neem de ijsbergsla, 1 tomaat per persoon, en een stuk komkommer (as much as u like!) Meng in je bord, drizzle er een beetje truffel-olie over en kruid met peper en zout, werk af met de parmezaanschilfers.
- 4. zijn je 15 minuutjes om? Top! even alles uit de oven, de kaas over de burgers leggen en de serranoham dabei. Ik kruid deze altijd nog even af met peper en zout. Dit alles mag terug in de oven voor 8 minuutjes. Voor je de burgers op je bord legt, laat ze even afkoelen op de ovenplaat zodat de kaas weer wat stolt. Werk af met nog een klein beetje truffel-olie over de burgers en de Sal de Ibiza.(gewoon zout mag ook hoor, t hoeft niet altijd zo fancy). Laat het smaken zou ik zeggen ! Laat je me even weten wat je er van vindt?

