Soep van de bomma

09-10-2019

Geef nu toe.. De soep van de bomma dat blijft toch de beste... Elke grootmoeder heeft zo wel haar secret ingrediënt voor de beste soep. Ik deel in dit receptje het geheim ingrediënt van mijn bomma. Het is een rijke bouillon boordevol groentjes. Soulfood voor de winter en voor mij : pure nostalgie!

Ingrediënten

  • 1 kg diepvries soepgroenten
  • 60 g erwten (diepvries)
  • 60 g boerekenkool (diepvries)
  • 250 g soepballetjes
  • 2 eetlepels vloeibare groentenbouillon knorr

Spices

  • zwarte peper
  • himalaya zout
  • nootmuskaat 
  • en het geheime ingrediënt : Saffraan! 

Bereiding

  • 1. Doe alle groenten en de twee eetlepels grountenbouillon in een grote cocotte en vul met water tot alles mooi onder staat.. De diepvries boerenkool vind je terug bij oa Albert Heijn. Dit is iets wat ik altijd in mijn vriezer heb zitten in de winter en iets wat ik bijna aan al mijn soepen toevoeg. Een echte Superfood van bij ons. 
  • 2. Rol balletjes van  het gehakt (naar keuze). Ik voeg er standaar peper, zout en nootmuskaat aan toe. voeg ze toe aan de soep en laat mee koken. 
  • 3. het geheime ingrediënt van mijn bomma is saffraan. Het goud uit het oosten. Het geeft de soep een prachtige okergele kleur en zorgt voor een diepe, warme smaak. Het is de umami van de soep!. Ik heb het een beetje moeilijk om in te schatten hoe veel ik gebruik. Ik schat iets van een 0,20 g. Dit is echt puur op gevoel en zo persoonlijk. begin met een draadje of 10 en voeg toe naar smaak.  A little goes a long way! Let er op dat je de mooie dieprode saffraan hebt. dat is de echte kwaliteit
  • 4. Werk de soep af met zwarte peper en zout naar smaak en met verse kruiden! (platte peterselie en basilicum zijn toppers)
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin