Soulsoep
06-10-2019
Een heerlijk kommetje soep op een druilerige herfstdag zoals vandaag. Ik kan er intens van genieten! Mijn receptje van geroosterde wortel, zoete paprika en tomatensoep is de perfecte match.
Ingrediënten
- 500 gr wortelen
- 2 zoete puntpaprika's
- 2 rode uien
- 2 teentjes look
- Blik gepelde tomaten (400 gr)
- Soepballetjes (300 gr kalfsgehakt)
- Bouillon
Spices
- Madras curry (1 eetlepel)
- Kurkuma (mespuntje)
- Zwarte peper
- Himalaya zout
- Nootmuskaat
- Verse kruiden ( vb: basilium, platte peterselie, koriander)
Bereiding
- 1. Verwarm de oven voor op 180° . Snij de wortelen, zoete puntpaprika's en rode ui in grote stukken. Laat de look in het vel zitten maar plet even kort met een mes. leg in een ovenschotel en overgiet met olijfolie, voeg ook de madras curry, kurkuma en zwarte peper toe. zet goed onder mekaar en zet in de oven voor 20 minuutjes.
- 2. Kruidt het gehakt met nootmuskaat, peper en zout en rol er balletjes van.
- 3. Voeg de groenten toe aan een stoofpot ( vergeet eerst het vel van de look niet te verwijderen!) voeg het blik tomaten toe en vul de stoofpot bij met water tot alles mooi onder staat. voeg een eetlepel bouillon toe en breng aan de kook voor nog eens 20 minuutjes.
- 4. Pureer de soep met een staafmixer, voeg de soepballetjes toe en laat nog even mee doorkoken tot gaar. Kruidt nog af met peper en zout naar smaak. Werk af met verse kruiden en een eetlepel griekse yoghurt.