Wok Away!
Wok Away i.p.v. Take Away!
We kennen het allemaal... Soms heb je gewoon echt geen zin om nog te koken na een drukke dag. Met dit gerechtje wil ik je inspireren om dat toch te doen! Een gezonde, veggie wok, klaar in slechts 15 minuutjes. Daar heb je zelfs geen take-away voor besteld.
Ingrediënten
- 90 gr sobanoedels
- Knorr vloeibare bouillon - Thai
- Rijstolie
- Sojasaus (4 eetlepels)
- Balsamico ( 1 eetlepel)
- Sriracha (naar smaak, watch out : spicy!)
- Wokgroenten (400gr)
- Gemberpasta of geraspte gember (3cm)
- Sugarsnaps
- 1 groot teentje look
- Sap van 1 sinaasappel
- 2 eitjes
- 2 handjes vol cashews
Spices
- Zwarte peper
- Himalaya zout
- Verse kruiden: basilcum, koriander, platte peterselie
Bereiding
1
Kook de sobanoedels volgens de instructies op de verpakking. Voeg aan het water alvast 1 drup van de Thai bouillon toe, om wat extra smaak te geven. Ondertussen rooster je de cashews en maak je een roereitje van de twee eitjes.
2.
Rasp de gember en pers de look. Fruit deze in wat rijstolie, tot de geuren mooi vrijkomen. Laat deze een minuutje of twee aanstoven.
3.
Voeg de wokgroenten toe en roerbak een 4-tal minuutjes. Voeg in de helft van de tijd de sriracha, sojasaus, balsamico, sinaasappelsap, pezo, en nog een drupje of 2 vloeibare bouillon en een scheutje water toe. Blijf nog een minuutje of twee roerbakken, tot het water volledig is verdampt.
4.
Voeg de sobanoedels bij de wok en warm mee op. Werk af met het roerei, de geroosterde noten en verse kruiden.
